Veres Pál a 14 éven aluliak számára ingyenessé tenné a miskolci tömegközlekedést

Megosztás

Veres Pál polgármester nagy bejelentést tett csütörtökön este a Facebook-oldalán.

A városvezető a közösségi médiában kijelentette: „ingyenes, környezetbarát, elektromos árammal működtetett közösségi közlekedést akarunk Miskolcon tíz éven belül”, minden miskolci számára. Az indoklás szerint azért, „mert képesek vagyunk rá”, „mert Miskolc tele van energiával”.

– Van geotermiánk, vannak területeink napenergiához, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk hidrogénalapú energia termeléséről. Vagyis lehet saját energiánk, és az a célunk, hogy legyen is saját energiánk – húzta alá Veres Pál polgármester.

Hozzátette: és ha egyszer lehet saját energiánk, fordítsuk arra, ami minden nap, minden családot érint: a tömegközlekedésre. – Legyen zöld, legyen tiszta és legyen ingyenes a miskolci tömegközlekedés. Minden miskolcinak – hangsúlyozta. Ezzel kevesebb autó róhatja a miskolci utakat, tisztább lehet a levegő, és így egészségesebb, élhetőbb és biztonságosabb Miskolc.

– Ehhez azonban az Önök támogatása is kell. Hamarosan aláírásgyűjtést indítunk, hogy tudjam, Önök, a miskolciak támogatják az ingyenes és zöld tömegközlekedést a városban. 15 ezer miskolci aláírást szeretnénk összegyűjteni 2024. március 15-éig – jelentette be a városvezető.

Azonban nem állnak meg itt: a 15 ezer miskolci aláírás birtokában április 1-jétől próbaképpen ingyenessé teszik minden 14 év alatti miskolci számára a tömegközlekedést Miskolcon.

A részletekről később ad tájékoztatást a polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek